WEB Prasing
 

Start

Story

Foto's

Fondspiegel

Meer Foto's

Prestaties

Gastenboek

Contact

Uitslagen

Keurmeester

Kweekduiven

 

 

Even voorstellen. Mijn naam is Bert Prasing en ben in 1961 geboren te Amsterdam. Evenals mijn vader, grootvader, oom en neef ben ik opgegroeid tussen de duiven.

In Amsterdam zijn wij lid geweest van de postduivenverenigingen “De Bonte duif” en “Het Centrum”.

 

In 1975 zijn we verhuisd naar Lelystad. Vanaf dat moment ben ik me steeds meer bezig gaan houden met de verzorging van de duiven.

 

In 1991 ben ik bij mij thuis begonnen met vooral duiven van John Schoemaker. Bij John heb ik 12 eieren gehaald. Deze duiven zijn speciaal voor de overnachtvluchten. Met deze duiven zijn zeer goede resultaten behaald.

 

Sinds 1999 ben ik lid van de Nederlandse Groep van Keurmeester (NGvK). In de donkere dagen voor kerst ben ik actief als keurmeester op tentoonstellingen. Hiervoor reis ik door (bijna) het hele land. Aanvragen kunnen via de volgende website worden aangevraagd:

www.groepvankeurmeesters.nl

 

In 2004 ben ik in contact gekomen met Paul vd Boogaard uit Kamerik en Jaap vd Kamp uit Woerden. Van deze mannen zijn duiven gekomen uit hun beroemde Koppels 1 en 2.

Koppel 2 gaf 7 duiven die samen 9 keer bij de eerste 10 nationaal gevlogen hebben tot en met 2004.

 

In 2008 zijn duiven van Wilfried Stiel aangeschaft. Deze duiven zijn gelijk op het kweekhok geplaatst. Samen met de duiven van Jaap vd Kamp en Paul vd Boogaard bevolken deze duiven het kweekhok (zie kweekhok).

 

In 2012 zijn duiven van het soort B. Homma (Balk) aangeschaft via Hendri Eggink uit Laren (gld). In 2011 was Hendri overnachtkampioen van afdeling 9 met deze duiven.

 

In 2013 enkele duiven bij Frank Zwiers (Breda) aangeschaft. Deze duiven zijn van oorsprong Arjan Beens (Genemuiden) en Mark van den Berg (IJsselmuiden).

 

De kruising v.d. Boogaard * Stiel zijn de duiven die in 2013 het mooi weer hebben gemaakt op mijn hok met o.a. 4e overnachtkampioen Regio 1 Afdeling 7, 6e overnachtkampioen Fondclub Flevoland en 10e overnachtkampioen fondclub Gooi & Eemland.

 


 

Carlotta

Klik op foto

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

Webmaster

C.Niesse

c.niesse@chello.nl